El conseller d’Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jaume Giró, s’ha reunit aquest dimarts amb els membres del Ple de la Cambra de Comerç de Lleida per comentar els resultats de l’estudi sobre la deslocalització d’empreses i per escoltar les necessitats empresarials del territori lleidatà.

Els empresaris han aprofitat la visita del conseller Giró per reclamar l’aturada del preu de les matèries primeres; l’agilitat dels tràmits administratius; la millora de les infraestructures cabdal per convertir Lleida en un pool d’atracció de logística; inversions i projectes per retenir talent i atreure a noves empreses; la reducció dels impostos; i nexes d’unió amb el Pirineu molt més àgils i ràpids, entre altres aspectes.

Els empresaris han deixat palès que volen continuar creixent, desenvolupant la seva activitat i posicionant el territori al mapa, però es troben amb un impediment: “Tot són bones paraules i poques realitats. Les oportunitats que tenim a Lleida són molt inferiors a la resta de Catalunya”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha aprofitat la reunió per explicar la realitat que es viu a la nostra demarcació, que té una doble vessant: la realitat de la Plana i la realitat del Pirineu. Saltó ha volgut deixar constància que els impostos no són la principal preocupació de les empreses de Lleida, sinó que els preocupa més la falta de sensibilitat amb el territori i la manca d’infraestructures. “Necessitem que s’actuï ja. Els lleidatans hem dit prou i volem que es tingui en compte el nostre territori. La percepció general és que a Lleida no s’està fent res”, ha afegit.

El conseller Giró ha recollit totes les propostes plantejades i ha estès la mà als empresaris per millorar el tracte que rep la demarcació i donar sortida a les peticions de les empreses lleidatanes.

La visita del conseller Giró ha finalitzat amb una conferència del màxim responsable d’Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat, titulada ‘L’economia catalana i lleidatana davant els desafiaments actuals’.